امسال چهاردهمین دورهی جشنواره بینالمللی «ورد پرس کارتون» World Press Cartoon در لیسبون پرتغال در حالی برگزار شد که این جشنواره سالانه پس از 14 سال به یکی از معتبرترین جشنوارههای جهانی در نوع خود تبدیل شده است. این را میتوان از آمار چندهزارنفری شرکت کنندگان و همچنین با نگاهی به کاتالوگ برگزیدگان جشنوارهی امسال دریافت. کتابی با 280 اثر منتخب از نشریات حرفهای سراسر جهان که همگی از سطح کیفی بسیار بالا برخوردارند. آثاری زیبا که در نوع خود واجد همه شرایط یک کار حرفهای هستند. نکتهای که این سالها به ندرت در میان جشنوارههای کاریکاتور و تصویرسازی طنز دیده میشود.
«ورد پرس کارتون» یک ویژگی متفاوت با دیگر جشنوارههای کاریکاتور و طنز تصویری دارد. در این جشنواره تنها آثاری میتوانند وارد شده و به چرخه رقابت بپیوندند که در نشریات حرفهای به چاپ رسیده باشند. در واقع این جشنواره عرصه رقابت طراحان به نمایندگی از نشریات است.
هفتهنامهی سیمره امسال با دو اثر در این جشنواره شرکت کرد که یکی از این آثار در جمع برگزیدگان این دوره به نمایش درآمد و در کتاب منتخبین جشنواره به چاپ رسیده است.
یاسر دلفان طراح و کارتونیست سیمره این طرح را در تاریخ 2018/8 با موضوع افزایش قیمت دلار و بحران مالی ایران در سال 2018 برای صفحهی نخست سیمره اجرا کرده بود.
در جمع نشریات راه یافته به چهاردهمین جشنواره ورد پرس کارتون World Press Cartoon نامهای معتبری بسیاری در عرصهي مطبوعات جهان به چشم میخورد. از جمله آنها میتوان به این نشریات اشاره کرد:
- نیویورک تایمز The New York Times (روزنامه و مجموعه مطبوعاتی مشهور آمریکایی)
- نِیشِن The Nation (قدیمیترین هفتهنامهی آمریکا که به طور مرتب از 1865 نتشر میشود)
- سیدنی مورنینگ هرالد Sydney Morning Herald (مشهورترین و قدیمیترین روزنامه استرالیا)
- کرونیکل هرالد The Chronicle Herald (بزرگترین روزنامه مستقل کانادا)
- کوریر اینترناسیونال Courrier International (مجموعه روزنامههای زنجیرهای بینالمللی با حدود 900 نشریه در سراسر جهان که مرکز آن در پاریس است)
- ال یونیورسال El Universal (روزنامه زنجیرهای پرتیراژ که در کشورهای اسپانیولی زبان آمریکای جنوبی منتشر میشود)
- «نای» NIE (مجله انتقادی لهستانی Nie -به معنای «نه!»- که به خاطر تصویرسازیها و کاریکاتورهای جنجالآفرینش مشهور است)
- روزنامههای «الپایس» El Pais ، «الموندو» El Mundo و «ایبیسی» Diario ABC (سهگانههای بزرگ مطبوعات اسپانیا. این سه روزنامه به ترتیب به عنوان بزرگترین و پرخوانندهترین روزنامههای سراسری اسپانیا شناخته میشوند.
- نبل اشپالتر Nebelspalter (مجله سوییسی نِبِل اِشپالتِر یکی از مشاهیر تاریخ مطبوعات اروپاست که از قرن نوزدهم تا کنون به حیات خود ادامه داده است و به ویژه در تاریخ طنز تصویری –به دنبال نشریه انگلیسی «پانچ»- نقشی اثرگذار و دگرگون کننده داشته است)
- اکونومیست The Economist (روزنامه و هفتهنامهي بینالمللی اکونومیست با مرکزیت لندن از کهنترین و معتبرترین نشریات خبری-تحلیلی جهان که از سال 1843 تا کنون منتشر میشود)
- «العرب» Alarab و «القدسالعربی» Al-Quds Al Arabi (دو روزنامه مشهور جهان عرب چاپ لندن)
هیئت تحریریهی سیمره، این موفقیت بینظیر و قابل توجه را به همکار ارجمند و فرهیختهی خود، آقای یاسر دلفان فرخباد میگوید!